Kun organisk gødning til mine afgrøder

Kun organisk gødning til mine afgrøder

23. juli 2019 Slået fra Af lsadmin

Jeg elsker at dyrke mine afgrøder selv. Det er både sjovt, hyggeligt og billigere i længden. Jeg er en lille freak når det kommer til mine afgrøder. Jeg ønsker kun at bruge det bedste af det bedste, da det jo som sagt er spiselige afgrøder, jeg ønsker ikke at fylde min krop med kemikalier.

Derfor vil jeg gerne selv dyrke mine grøntsager så jeg ved hvad jeg putter i munden, og jeg ved også hvad der er blevet brugt til at dyrke dem. Når man går rundt i det lokale supermarked og tager grøntsager og frugter ned fra hylderne, kan man aldrig med sikkerhed vide hvordan de er dyrket, hvad de er gødet eller sprøjtet med, derfor er jeg nok blevet en organisk og økologisk Freak, det ville nogle da nok mene i hvert fald. Jeg vil mere sige om mig selv at jeg er påpasselig, betænksom og bekymret. Derfor er organisk løsningen for mig, og burde være det generelt.

Kun organisk gødning til mine afgrøder.

Nu kommer her noget, til dem som læser med, og som ikke ved hvad modsætningen til organisk gødning er. Man kan groft dele gødninger op i to typer – organisk gødning og uorganisk gødning. Sidstnævnte kaldes også for kunstgødning, mineralsk gødning eller NPK-gødning. NPK-gødning er nok i dag det mest brugte term herom.


Hvad er der mon så i henholdsvis mineralske gødninger, og organiske gødninger. Tjooh, Næringsstofferne i mineralsk gødning findes som næringssalte, fx kaliumfosfat og ammoniumnitrat, der umiddelbart kan optages af planterne. Hvor organisk gødning, som jeg er tilhænger af, er en fælles betegnelse for gødninger, der er baseret på organiske materialer som dyremøg, kompost eller planter.

Men måske står du istedet og mangler en vinduespudser lige nu? Så læs med her!

Noget jeg er vild med


Hvilke typer organisk gødning findes der mon så? Der findes mange forskellige typer af organiske gødninger. Nogle af de mest gængse er blandt andet husdyrgødning, kompost eller fabriksfremstillet organisk gødning.
Der er også andre muligheder, man kan nemlig også gøde med, ja hold nu fast, fx udtræk fra brændenælder, tang, lupinfrø, blodmel, fiske- eller benmel. Eller såmænd tilføre dine planter gødning ved at tisse på dem, dette er dog aldrig prøvet på egne planter endnu.

Spøg til side, personligt har jeg selv prøvet flere varianter af organisk gødning. Aldrig fordi, at jeg ikke fik gode resultater, eller fordi jeg ikke var tilfreds, udelukkende fordi jeg finder det enormt spændende at dyrke min lille afgrøder have. Jeg kan med god ro, og sund samvittighed lade ungerne hoppe i haven for at hente madpakkens, eller aftensmadens grøntsager.