Autopot til afvanding

Autopot til afvanding

17. december 2019 Slået fra Af lsadmin

Autopot er et genialt system til mange former for afgrøder og planter, med autopot har du mulighed for at koble mange potter til samme vandtank, hvilket giver mulighed for at blande vand og gødning i store mængder, det sætter selvfølgelig krav til at man er omhyggelig med at blande den rigtige gødning for laver man en fejl her går det hurtig ud over alle planterne som er tilsluttet systemet men med rettidig omhu, letter det helt sikkert det arbejde det kan være at vande sine planter og blomster.

Min erfaring med autopot

Selv har jeg god erfaring med autopot systemer, jeg har både brugt dem til cannabis og til “almindelige” planter som tomater og krydderier, det gode er at med deres ekstra vandtank kan potteplanterne klare sig uden pleje hvilket kan være en kæmpe fordel hvis man ikke altid kan være hjemme for at passe ens små planter.

Autopot kan købes som enkelt pot system og op til 100 potter har jeg set. jeg bruger både enkelt pot systemer til mine planter i haven hvor jeg kan tanke ekstra vand på hvor så planterne selv kan tage fra når jorden er tør, også i mit drivhus bruger jeg autopot der har jeg bare en stor tank sat på, jeg syntes det giver en god mulighed for at kan flytte rundt med planterne og stadig bevar god vanding.

Til sammenligning har jeg før brugt en vandkande eller have slangen for at få vandet potteplanter rundt i haven, men efter en rygskade var det virkelig svært for mig at bære alt det vand i vandkander til de forskellige planter efter jeg er begyndt at bruge autopot skal jeg ikke vande så ofte og det giver mere mening at slæbe have slangen frem en enkelt gang om ugen.

Er du mere til at ryge vape, fremfor cannabis vil lyssværd anbefale Don Cristo smag. Læs vores indlæg om det her.

Den alternative måde at anvende autopot

Der er jo også en mere storm P måde hvor man benytter en regnvandsbeholder som tank, det skal man være særlig opmærksom på at skidt i slangerne hurtigt stopper dem til med plantedød til følge, men faktisk er det en rigtig fin måde at bruge det vand til noget fornuftigt, har man 200 liter vand i en regnvandsbeholder som hele tiden står og dræner langsomt og selv kan fyldes op når det regner spare man masser af penge på vandforbruget i drivhuset, bare lige huske at give lidt ekstra gødning når du bruger regnvand det det jo er næsten helt uden kalk og andre gode ting planterne skal bruge, og husk også rengøring så systemet ikke stopper til.

Det eneste man så skal er at holde øje med at regnvandsbeholderen ikke løber tør, evt kan man lægge en slange fra vandhanen og med en kobling på vandtanken er det nemt at fylde efter med vandhanevand i tørkeperioder.

Jeg har oplevet at mine krukker skulle have vand fra vandkanden hver dag og det fik jeg lange arme af så det var der jeg gik igang med at finde alternative løsninger.

Jeg har i hvertfald kun godt at sige om autopot systemet, jo nemmere vi kan komme uden om det tunge arbejde jo sjovere er det at gå i haven, god fornøjelse med projekterne derude.